Paketići humanitarna akcija Tekst i Foto:Nova.rs

Kako bi mališanima olakšali boravak u bolnicama tokom novogodišnjih praznika košarkaši okupljeni u Quantox IT Ligi, po peti put, udružili su snage i organizovali humanitarnu akciju “Paketić sa terena stiže da deci igra bude bliže”. Broj paketića se iz godine u godinu uvećava srazmerno povećanju broja ekipa u Ligi. Prošle godine prikupljeno je 200, a ove 500 paketića. 

Akcija je osmišljena tako da svaki igrač donese po jedan paketić. Vlasnik IT Lige Luka Bulatović kaže da je ovogodišnja akcija počela 23. decembra kada su uručili poklone deci u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

„U međuvremenu smo paketiće odneli mališanima i u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije ‘Dr Vukan Čupić’. Oni su nas dočekali sa osmesima i međusobnim došaptavanjima. Iako smo svesni da činimo dobro delo, sve to je i dosta potresno, pa su mnogima od nas, pri odlasku, oči bile pune suza. Obradovali smo i decu u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, kao i u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju. Redovni smo gosti i u Specijalnoj osnovnoj školi ‘Miloje Pavlović’ na Banovom Brdu“, rekao je Bulatović.

Dodao je da zbog mera protiv covid 19 koje su i dalje na snazi u većini ustanova nisu uspeli direktno da predaju deci poklone u ruke već su ih ostavili ispod jelki u holovima tih institucija.

„Ono što smo uspeli da vidimo je da su deca dok smo unosili paketiće sa prozora propratili sve što radimo“, naveo je Bulatović.

Prema njegovim rečima, novogodišnji pokloni poslati su i u Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju Veternik, a određen broj paketića, prikupljen na košarkaškim terenima ove Lige, namenjeni su i štićenicima Prihvatilišta za decu Beograda na Zvezdari.

IT Liga humanitarnu akciju nastavlja i posle Nove godine, kada pripremaju poklone za đake povodom školske slave Sveti Sava.

IT CORPORATE LEAGUE

PRIJAVITE SE ZA NAŠ NEWSLETTER

Sezona 2022/23