Još jedan veliki humanitarni događaj u režiji IT Lige održan je poslednjeg dana protekle nedelje u sportskom centru Dinamik na Dorćolu. Četvrti po redu “All Star day” u kojem su učešće uzeli najbolji igrači IT Lige za cilj je imao prikupljanje sredstava neophodnih za lečenje male Helene Živković za čije lečenje u inostranstvu roditelji nisu u mogućnosti da sakupe dovoljno novca.

Takmičenje u više različitih disciplina gde je preko 50 igrača pokazalo svoje umeće ispred mnogobrojne publike rezultiralo je sjajnom zabavom za sve prisutne kao i time da je sakupljeno  126.900 dinara za lečenje male Helene.

Igrači su pokazali svoje veštine u šutiranju “3 na 3” gde je pobedu ubedljivo odnela ekipa Orion Innovations, nakon čega su nastupili najveštiji sa loptom. Naime, Balašev Vladimir, koji u IT Ligi već duži niz godina brani boje ekipe A1, na zahtevnom košarkaškom poligonu pokazao se kao najbrži i najspretniji sa loptom i odneo je titulu u takmičenju “Skills challenge”. Program je nastavljen sa uvek uzbudljivim takmičenjem u brzom šutiranju trojki gde je svoju dominaciju potvrdio Luka Vuksanović koji ove godine uspešno predvodi ekipu QCerris. Na kraju humanitarnog dana, snage su odmerila 24 najbolja igrača Lige. Tradicionalno podeljeni u ekipe Hardware i Software, košarkaška predstava od samog početka pa do poslednjeg sudijskog zvižduka donela je neizvesnost, uzbuđenje i pregršt atraktivnih poteza u kojima su uživali svi prisutni, među kojima su se našli i proslavljeni reprezentativac Duško Savanović kao i bek Partizana Danilo Anđušić.
Iako rezultat utakmice nije bio u prvom planu, pobedu je odnela ekipa Hardware, u kojoj je svojim učinkom prednjačio Veljko Milinković koji dolazi iz redova ekipe Balkan Bet, inače aktuelnog branioca titule IT Lige.

Izjavu Veljka Milinkovića možete pročitati u nastavku…

“Pre svega želeo bih da se zahvalim saigračima iz obe ekipe kao i svim ljudima koji su došli da podrže ovaj događaj. Imali ste prilike da prisustvujete pravom malom spektaklu gde su svoje veštine pokazali najbolji igrači iz Quantox IT lige i IT Corporate lige. Ne bih mnogo komentarisao MVP priznanje jer uz najbolje igrače iz obe lige ta titula je lako mogla pripasti bilo kome od momaka koji su igrali, a lično mislim da je fokus bio na nekim humanijim stvarima.  IT liga je poznata po humanitarnim akcijama, tako je i ovaj događaj bio u istom maniru gde smo igrali za malu Helenu Živković i čast mi je što sam bio deo takvog događaja. Sve pohvale organizaciji IT lige koja već godinama održava ovu ligu na najvišem nivou.
Igram IT ligu već 3 godime i upoznao sam divne ljude i stekao prijatelje, ovde nije bitno koliko godina imate niti koliko dobro znate da igrate košarku bitno je da se dobro zabavimo i da  ostanemo fizički aktivni.”

Od 2022. godine domaća IT kompanija Quantox i IT Liga odlučile su se na višegodišnju saradnju, i obzirom da ih spaja sport i humanost, kroz rad humanitarne fondacije Quantox u delo su sproveli i ovu akciju sakupljanja sredstava za one kojima je pomoć najpotrebnija.

IT Liga kao brend nastavlja da raste, širi se i na druge sportove u kojem će ljudi iz IT zajednice moći da se druže, učestvuju u raznim disciplinama ali i da doprinose u humanitarnom radu.

Leave a comment

IT CORPORATE LEAGUE

PRIJAVITE SE ZA NAŠ NEWSLETTER

Sezona 2022/23